Foto på Anna Ekborg

Anna Ekborg - solo till konsert och dans

Välkommen till en konsert som också är en dansspelning. Eller, du får först höra Anna Ekborg spela låtar, och sen kan du stanna kvar och dansa till henne. Anna Ekborg är en av den yngre generationens mest framstående folkmusiker som på senare år har etablerat sig på den svenska folkmusikscenen, både som soloartist och som ensemblemusiker i bland annat den grammisnominerade stråktrion Northern Resonance.

Det är med stor integritet, nyfikenhet och inspiration från tidigare generationers spelmän som Anna Ekborg djupdyker ned i rättvikstraditionen på denna solodebut. Med ett medvetet och djupt rotat fiolspel utforskar hon musikens gränser och låter nya influenser få spelrum, när hon sätter sin alldeles personliga prägel på låtarna.

Anna är uppvuxen i Falun och började tidigt att spela folkmusik. Genom mentorer som Ellika Frisell, Mikael Marin, Hadrian Prett och Per Gudmundson, samt gamla arkivinspelningar, har hon över tid byggt upp en gedigen repertoar och bär med sig en otrolig låtskatt.

”Under åren jag spelat med Anna har glädjen för mig varit stor, att möta någon som inte väjer för att grotta i de små detaljerna, verktygslådan om man så vill, i det som för mig ger låtarna karaktär, färg och lyster. Att sen få höra, när låten väl sjunkit in, hur den mognat till något alldeles personligt som berättar om Anna själv. Det är stort att uppleva!” – Per Gudmundson

Här kan du höra Anna Ekborg.

Boka biljett här

Evenemang under Stämmoveckan