Bystugedans i Västberg

Välkommen till Västberg och bystugedans! Dans till Tvättstugan.

kl. 18.30 Dansintroduktion. Geine och Hasse lär ut Rättvikspolska och visar Bodapolska.

kl. 20.00-24.00. Dans dans dans

Försäljning av fika och nybakad tuttul. Om vädret är bra hoppas vi på dans både inne och ute.

Entré:150 kr. Betalning på plats.

Ni som spelar: Välkomna att spela upp till dans på öppen scen vid utedansbanan. Skriv upp den tid du kan spela på vår lista när du kommer. (OBS! Om vädret tillåter).

Om Tvättstugan: 

Tvättstugan består av en samling utvandrade masar och kullor som lever i exil i Stockholm och brukar ses och öva i en tvättstuga på söder.De är Hanna André, Johan Björnsrud, Eva Elmstedt Frisk, Linda Fransson, Knapp Karin Norrfors, Annika Nygard. (Och i vanliga fall Ambjörn Lätt, som denna kväll befinner sig på BB och tar emot barn.)Tvättstugan spelar till dans och konsert runtom i Stockholm och Dalarna. På förra årets Bingsjöstämma var det tex en bejublad dansspelning i Danielslogen. De har även besökt Västbergs fina bystuga där de spelat till dans förut. Knapp Karin spelar annars flitigt land och rike kring med Boda mollkapell samt med sin mor  Britta. Hanna och Linda leder spelmanslaget Stockholm folk och lek och har spelat mycket tillsammans som duo genom åren. Johan, Eva och Annika spelar även de både solo, duo och i andra konstellationer på platser där folkmusik hörs och dansgolv nöts. Annika var tex med i projektet Dalarnas Lussibrud, som fick pris för Årets folkmusik på Dalecarlia music awards 2023. Denna kväll sammanstrålar alla sex på scen och utlovar fullt ös samt oförskämt dansvänliga låtar!

Musik i pausen:

Kerstin Svaren och Kalle Liljeberg. Riksspelmannen Kerstin Ivares kommer från Röjeråsen i Rättvik. Kerstin står omnämnd i boken 1000 spelmän från Rättvik som en skicklig fiolbyggare, utbildad i klassiska Cremona i Italien. Kalle Liljeberg spelar med inga mindre än Orsa spelmän! Tillsammans har de spelat som duo, senast på finliret på Lerdalsstämman, till mångas glädje. Ikväll spelar de till dans när Tvättstugan tar paus och äter tuttul.

 

Stämmoveckan LogoEtt evenemang under Stämmoveckan