Ensemblekurs med Roger Tallroth

Välkommen på en ensemblekurs med gitarristen Roger Tallroth. Kursen kommer att kretsa runt samspel och lyssning, samt harmonisering och stämspel. Men också melodispel. Kursen kommer att göra vissa delar tillsammans med blåskursen och Alexandra Särström. Vi ser gärna att du behärskar ditt instrument och har en viss vana av gehörsbaserad inlärning.

Roger Tallroth bildade tillsammans med Olov Johansson och Mikael Marin trion Väsen 1989. En trio som spelade tillsammans i trettio år. Roger har utvecklat sitt eget sätt att spela gitarr genom åren. I början av 90-talet kom han fram till ett unikt sätt att stämma in och stränga sin 12-strängade gitarr, och han har aldrig slutat utforska nya sätt att spela. Andra gitarrister har skapat begreppet ”Tallroth-stämning” efter Rogers sätt att stämma gitarren.

Det är omöjligt att överdriva den inverkan Roger Tallroth spel har haft genom åren för nya strängspelare i den skandinaviska/nordiska traditionen. Som en aktiv turnerande musiker i över 30 år har Tallroth spelat i nästan alla genrer med många musiker i världsklass från hela världen inklusive David Crosby, Chris Thile, Snarky Puppy och Dervish.”

För att vara med på kursen så ser vi helst att du är
– Van att både spela, och lära dig, på gehör
– Är bekant med sitt instrument

Är du osäker på om du kan vara med på ditt instrument, så mejla till oss!

Kurstider
Fredag 28 juni kl 10-17
Lördag den 29 juni kl 10-13

I kursavgiften ingår kurs i två dagar, spelmansstämma, kaffe/the under kurstid. Är någon mycket allergisk kan det vara bra att ta med eget tilltugg. Gluten- och laktosfria alternativ kommer att finnas.

Mat
Är kanske enklast att ta med, det finns matsal och pentry med spis och microvågsugnar. Det finns dock fullt av matställen i Leksand.

BOKA HÄR!

Kurs i samarbete med Studieförbundet Bilda MItt.

Stämmoveckan LogoEtt evenemang under Stämmoveckan