Blåskurs med Alexandra Särström

Välkommen på blåskurs med Alexandra Särström! Vi ser gärna att du behärskar ditt instrument och kanske har en viss vana av gehörsbaserad inlärning. Kursen kommer att göra vissa delar tillsammans med ensemblekursen och Roger Tallroth.

Alexandra Särström är en mycket rutinerad folkmusiksaxofonist från Orsa, utbildad vid musikhögskolan i Örebro. Under hennes, än så länge, yrkesverksamma år har hon frilansat, spelat med olika band och genrer – folkmusik, jazz, soul och andra musikstilar. Hon medverkar på några plattor, med bland andra Jonas Knutsson & Horn Please, Tibble Transsibiriska & Duon Särström – Sundstedt.

Alexandra Särström är en fantastisk pedagog och har bl a varit ledare för Dalarnas Ungdomsfolkband ”Masjäflar”. Utöver det så arbetar hon som musiklärare och brinner för låt- och ensemblespel!

Någon skrev i en recension att ”När Särströms saxofon skär genom rummet uppstår magi”, vilket ska understrykas! Alexandra Särström har en helt fantastisk ton i saxofonen.

För att vara med på kursen så ser vi helst att du är
– Van att både spela, och lära dig, på gehör
– Är bekant med sitt instrument

Är du osäker på om du kan vara med på ditt instrument, så mejla till jeanett.rousu at folkmusikenshus.se

Kurstider: Fredag 28 juni kl 10-17 – lördag den 29 juni kl 10-13

I kursavgiften ingår kurs i två dagar, spelmansstämma, kaffe/the under kurstid. Är någon mycket allergisk kan det vara bra att ta med eget tilltugg. Gluten- och lactosfria alternativ kommer att finnas.

Mat
Är kanske enklast att ta med, det finns matsal och pentry med spis och microvågsugnar. Det finns dock fullt av matställen i Leksand.

BOKA HÄR!

Kurs i samarbete med Studieförbundet Bilda MItt.

Stämmoveckan LogoEtt evenemang under Stämmoveckan