Blås horn i Bingsjö med Torkel Johansson

Här är en vallmusikalisk upplevelse i Bingsjö och kurs för dig som har provat att spela horn förut, till exempel på någon av Torkels introduktionskurser. En sån introduktionskurs kan du gå dagen innan, tisdag 4 juli, på Karl Tövåsens fäbod. Du kan alltså bygga ihop dessa kurser till en tvådagars hornupplevelse genom att även köpa Blås horn på fäboden med Torkel Johansson.

Kursen sker i samband med Bingsjöstämman och bjuder på ett blandat program under dagen. Kursen inleds genom att man deltar i vandringen ”Till Bingsjöbergets topp” där vallmusiker bjuder på både musik och berättelser på vägen upp till den vidunderliga utsikten från berget. Efter lunch kommer Torkel hålla ett par kurspass i hornblåsning med paus för stämmans invigning där Torkel med vallvänner blåser in stämman. Kursen avslutas med frivillig medverkan när flera kurser strålar samman på Bystugubanan och spelar upp vad de lärt sig för alla som vill höra.

Torkel Johansson är en av Sveriges allra främsta blåsare på djurhorn och har också drivit projekt för nybörjare inom hornblåsning i många år. Vid såna kurser använder Torkel en variant av de klassiska hornen tillverkat i gran som dels är mer lättblåsta och dels går att stämma mer precist så att man kan blåsa samtidigt i grupp. Dessa horn kommer att användas under kursen och Torkel har med sig så att det räcker till alla kursdeltagare. Du behöver alltså inte ta med dig något till kursen. Har du ett eget horn kan du ta med det och visa Torkel.

Tider för kursen
09:00-12:00 Vandring med vallmusik
13:00-14:20 Kurspass 1
15:00 Invigning av stämman
16:00-16:45 Kurspass 2
17:00 Kurserna spelar upp

Kurskostnad
Ordinarie pris: 300:-
Medlem Folkmusikens hus: 270:-
Student/ungdom (upp till 18 år): 150:-
BOKA HÄR!

Plats
Bingsjö, Rättvik

Tillgänglighet
Kursen genomförs delvis utomhus och innefattar en vandring i skog och uppför berg. Om du vill veta vilka förutsättningar som finns för olika delar av kursen kan du maila jon.holmen@folkmusikenshus.se

Varmt välkommen!

Stämmoveckan LogoEtt evenemang under Stämmoveckan