Header valskurs

Folklig dans - en fördjupningskurs med Linnea Ramström

Brukar du fly dansgolvet när det spelas vals? Kanske tycker du att det är lite jobbigt eller svårt. Men det finns sätt att få vals att upplevas både enkelt, avspänt och roligt. Kom och dansa vals!

I den här kursen kommer vi lekfullt utforska hur vi som dansare kan hitta det där “lilla extra” som gör att dansen verkligen svänger. Vi kommer bland annat jobba med att hitta gemensam svikt, position och balans för att skapa en musikalisk samdans både i paret och tillsammans i rummet.

Den här kursen vänder sig till dig som har dansat folkdans tidigare och vill fortsätta att utveckla ditt dansande. Man behöver inte anmäla sig parvis, alla kommer få dansa både förare och följare.

Linnéa Ramström brinner för att förmedla dansglädje på ett lustfyllt och lättillgängligt sätt. Hon är en erfaren dansare och folkdanspedagog utbildad på Eric Sahlström Institutet i Tobo samt på DOCH/Stockholms konstnärliga högskola.

Spelman på kursen är Jonas Klasson. Han intresserar sig för samspelet mellan dansare och musiker, och är själv också folkdansare.

På dagen för kursen samlas alla kursdeltagare kl. 12.45 på logen ovanpå serveringen på Delsbo Forngård för att prickas av på närvarolistan.

Kursen anordnas under Stämmoveckan av Studieförbundet Bilda Mitt.