Foto på Julia Bengtson

Julia Bengtson & Folkklubb

Med avstamp i den svenska folkmusiken utforskar Julia Bengtson samklangen mellan fiol, sång och elektronik. Ett experimenterande med musikaliska möten och ett sökande efter rummet för hennes musik och konstnärskap.

På scen får vi se henne blanda sina färdigheter som musiker och instrumentalist med en set-up för datorbaserad live-elektronik, med fokus riktat mot stora och moderna ljudlandskap tillsammans med ett traditionsgrundat melodispråk. Med sin scennärvaro som ett av sina starkaste kännetecken strävar Julia Bengtson efter att framföra sin konst på samma sätt som vi berättar historier; alla gånger skiljer sig lite från varandra.

I musiken utforskar hon gränslandet mellan tradition och produktion, och relationen mellan de kontraster hon influeras av. Det stora och det lilla. Det sköra och det starka. Det enkla och det svåra, det intima och det storslagna, det privata och det allmäntillgängliga.

Lekfullhet och allvar. Folkmusik och pop.

Mitt i allt detta står Julia Bengtson och lotsar lyssnaren genom hjärtesorg, pizzicato, mörker och distade trummor. Mitt i allt detta står hon och leker musik på fullt allvar.

Klubbkväll efteråt: 

Efter Julia Bengtsons framträdande riggas det om i Sturladu och ett dansgolv tar form. En DJ kommer finnas på plats och vi utlovar riktigt svängig elektronisk musik med folk-influenser!

Läs mer om Kafé Nyfikets program här.

Ett evenemang under Stämmoveckan