Foto på Agneta Stolpe

Kurs i folklig sång med Agneta Stolpe

Tobakspinnarstämman hälsar dig välkommen till viskurs med En liten fågel med Agneta Stolpe. Agneta är vokal folkmusiker från Äppelbo med trall, visor och vallmusik i bagaget. Efter några års uppehåll är hon tillbaka på Tobaksspinnarstämman och delar gärna toner och texter med dig.

På kursen, med rösten som instrument, sjunger vi visor av skilda slag med det gemensamt att alla har en fågel i texten. Det kan dyka upp gökar, duvor, kråkor, lärkor, tranor och annat. Med hjälp av visorna utforskar vi röst, tonalitet, ornament, rytmik och variation i uttrycket.

Kursens upplägg: Vi möts i Nås Ordenshus 09:00 lördag, söndag och måndag för välkomstfika och registrering. I mån av plats går det då också att på plats anmäla sig till kurserna. Vegetarisk sopplunch med nybakat bröd serveras kursdeltagarna varje dag i Ordenshuset till en kostnad av 80 kronor. Frukt och kaffe och kaka ingår så klart.

Pris: 300 kr

Tobaksspinnarstämman erbjuder kurser i spel, dans och sång. En kurs kostar 300 kronor. Två får du för 500 kronor. Paketpris om sju kurser kostar 1800 kronor.

Arrangeras av Tobakspinnarstämman i samarbete med studieförbundet Medborgarskolan