Foto på Linnea Redblad

Kurser i dans med Linnea Redblad

Välkommen till Tobakspinnarstämman och danskurs med Linnea Redblad.

Linnea Redblad är verksam som danspedagog, dansare. Hon är utbildad på Stockholms Konstnärliga Högskola med inriktning folkdans, samt på Eric Sahlström Institutet. Hon har även en musikalisk bakgrund med utbildning i vissång på Malungs folkhögskola samt fristående kurser i Nordisk Folksång, Kulning och trall/spel till dans på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, och sjunger gärna i samband med dans.

Linnéa kommer att ge kurs i västerdalspolska, springlek, bakmes och inspiration för att improvisera halling på dansgolvet.

Hon brinner för att samarbete och kommunikation i dansen, och utforskar det gärna via samspelet mellan dans och musik. Kurserna vänder sig till alla som är intresserade av att dansa oavsett erfarenhet sen innan. Vi slipar både grunder och ger utrymme till fördjupning och övning för de som har dansat förr. Ta med bekväma dansskor och vatten att dricka.

Du kan välja mellan följande tider:

Lördag  29/6 09:30-12:00 Västerdalspolska (Spelman: Zara Helje) BOKA HÄR!

Lördag  29/6 13:00-15:30 Springlek/bakmes (Spelman Jonas Åkerlund) BOKA HÄR!

Söndag 30/6 09:30-12:00 Springlek/bakmes, fördjupning (Spelman Mats Edén) BOKA HÄR!

Söndag 30/6 13:00-15:30 Halling (Spelman: Mattias Helje) BOKA HÄR!

Kursens upplägg: Vi möts i Nås Ordenshus 09:00 lördag, söndag och måndag för välkomstfika och registrering. I mån av plats går det då också att på plats anmäla sig till kurserna. Vegetarisk sopplunch med nybakat bröd serveras kursdeltagarna varje dag i Ordenshuset till en kostnad av 80 kronor. Frukt och kaffe och kaka ingår så klart.

Pris: 300 kr

Tobaksspinnarstämman erbjuder kurser i spel, dans och sång. En kurs kostar 300 kronor. Två får du för 500 kronor. Paketpris om sju kurser kostar 1800 kronor.

Arrangeras av Tobaksspinnarstämman i samarbete med studieförbundet Medborgarskolan