Foto på Joel Bremer_Simon Simonsson fotograf

Låtkurs med Joel Bremer

Välkommen till Tobakspinnarstämman och låtkurs med Joel Bremer!

Joel Bremer har gått på djupet inom flera svenska folkmusiktraditioner. Han har spelat med Ole Hjorth, Sparf Anders och Pers Hans. Men den här kursen kommer naturligtvis att fokusera på Västerdalsmusik. I 20-årsåldern lärde Joel känna Wille Toors, och kort därefter Hans Lisper, i Malung. De gjorde, på olika sätt, djupt intryck och idag är Joel en av ytterst få som spelar deras säregna musik. Han har även spelat med och lärt sig av Kalle Almlöf och Anders Rosén. En nära spelkompis är förebilden Simon Simonsson, med tradition från Älvdalen. Joel kommer att lära ut låtar han har i tradition efter sina “gubbar.”

Kursens upplägg: Vi möts i Nås Ordenshus 09:00 lördag, söndag och måndag för välkomstfika och registrering. I mån av plats går det då också att på plats anmäla sig till kurserna. Vegetarisk sopplunch med nybakat bröd serveras kursdeltagarna varje dag i Ordenshuset till en kostnad av 80 kronor. Frukt och kaffe och kaka ingår så klart.

Pris: 300 kr

Tobaksspinnarstämman erbjuder kurser i spel, dans och sång. En kurs kostar 300 kronor. Två får du för 500 kronor. Paketpris om sju kurser kostar 1800 kronor.

Arrangeras av Tobaksspinnarstämman i samarbete med studieförbundet Medborgarskolan