Foto på Mats Edén

Låtspelskurs med Mats Edén

Tobakspinnarstämman hälsar dig välkommen till låtkurs med Mats Edén.

Kursen kommer att inriktas på repertoaren efter Arvikaspelmannen Magnus Olsson (1824-1910) utifrån de uppteckningar som Einar Övergaard gjorde sommaren 1898. Från cirka 1975 fram till 1978 arbetade Mats tillsammans med Inger och Leif Stinnerbom med att rekonstruera och tolka den äldre polskedansen som återspeglas i låtarna, eller lekarna, efter Magnus Olsson.

Mats kommer att jobba med omstämningar som AEAE och A -bas, dock utgående från A=G, alltså nedstämt en helton ner. Han  kommer också ta upp några tips om stråkföring och hur man får ett lugnt flöde i spelet. Samt att allt spel utgår ifrån bordunspelet eller flersträngsspel.

Kursens upplägg: Vi möts i Nås Ordenshus 09:00 lördag, söndag och måndag för välkomstfika och registrering. I mån av plats går det då också att på plats anmäla sig till kurserna. Vegetarisk sopplunch med nybakat bröd serveras kursdeltagarna varje dag i Ordenshuset till en kostnad av 80 kronor. Frukt och kaffe och kaka ingår så klart.

Pris: 300 kr

Tobaksspinnarstämman erbjuder kurser i spel, dans och sång. En kurs kostar 300 kronor. Två får du för 500 kronor. Paketpris om sju kurser kostar 1800 kronor.

Arrangeras av Tobaksspinnarstämman i samarbete med studieförbundet Medborgarskolan