Låtspelskurs med Zara Helje

Välkommen till Tobakspinnarstämman och låtkurs med Zara Helje. Hon är en av Sveriges mer namnkunniga riksspelmän med en bred repertoar av låtar från Västerdalarna, Särna och det norska Österdalarna. Hennes kraftfulla spel har gjort henne till förebild för många yngre spelmän.

Zara är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm och bor sedan många år i Lima, där hon är verksam som fiollärare och frilansande musiker. Hon medverkar på skivor som Kurbits och Smedjelåtar. Zara Helje spelar ofta tillsammans med Kalle Almlöf och hon är repetitör i Malungs spelmanslag och har gått till historien som den första som spelade till dans i Nås kyrka.

Kursens upplägg: Vi möts i Nås Ordenshus 09:00 lördag, söndag och måndag för välkomstfika och registrering. I mån av plats går det då också att på plats anmäla sig till kurserna. Vegetarisk sopplunch med nybakat bröd serveras kursdeltagarna varje dag i Ordenshuset till en kostnad av 80 kronor. Frukt och kaffe och kaka ingår så klart.

Pris: 300 kr

Tobaksspinnarstämman erbjuder kurser i spel, dans och sång. En kurs kostar 300 kronor. Två får du för 500 kronor. Paketpris om sju kurser kostar 1800 kronor.

Arrangeras av Tobaksspinnarstämman i samarbete med studieförbundet Medborgarskolan