Foto på Fredy Clue. Fotograf Elisabeth Jubelin

Om Bäckadräkten med Fredy Clue

Stämmoveckan utvidgas lite i år och Kafé Nyfiket hälsar dig välkommen på berättarföreställning om Bäckadräkten – Sveriges första ickebinära folkdräkt! 

Bäckadräkten är ett folkdräktsprojekt som sammanväver de manliga och kvinnliga idealen och normerna i den svenska folkdräktstraditionen i en ny typ av ickebinär folkdräkt. Bakom projektet står artisten Fredy Clue, med hjälp av illustratören och konstnären Ida Björs samt en fokusgrupp bestående av unga queer-personer. Nu presenteras ett symönster för att fortsätta utveckla hantverket och sprida ljus på det som är bortom det binära.

Projektledaren Fredy Samuel Lundh ger en berättande föreläsning om deras personliga resa genom projektet samt process, resultat och värdegrund. Föreläsningen vävs ihop med Fredy Clues egenskrivna musik med EPn Vill du leka?

Konserten/föreläsningen äger rum inomhus under Sturladus mäktiga bjälkar och miljön på Gammelgården är en upplevelse i sig. Smörgåsar, hembakat fika, glass och kaffe finns till försäljning i kaféet som stänger kl 17. Vi serverar lunch mellan 12-15.