Foto på golfspelmän

Spelmansgolf

 FÖRRA ÅRET UPPSTOD en ny företeelse, nämligen ”spelmansgolf”. I år startar vi på Rättviks golfklubb måndagen i Stämmoveckan. Rättviks Golfklubb har utlyst en tävling med start 13.00 i klubbens tävlingsprogram och avser också att marknadsföra detta som en typ ”golfens dag”. Man räknar totalt med cirka 100–120 startande.

Spelmansgolf-laget kommer att underhålla 11.00–12.00 följt av golftävling 13.00. Spelmännen deltar i tävlingen men har också en intern match inom sitt lag. Kravet för att vara med är att du är med i en golfklubb. Samma upplägg genomförs i Furudal, onsdagen vecka 32 då Orestämman äger rum. Vi planerar även för spelmansgolf vid Dalarnas spelmansförbunds Höststämma i Mora.

Spelmansgolfens medlemmar vid första träffen var Magnus Bäckström, Perra Moraeus, Jogga Ernlund, Erik Berg, Johan Nylander, Pontus Selderman, Lars Ljunggren, Niklas Skeri och Börje Sommar. Bengan Janson blev tyvärr sjuk förra sommaren. Hoppas att han ansluter detta år. Ny är också Peter Michols. 

Spelmansgolfen är en öppen grupp. Medlemmarna kommer säkert att skifta olika stämmor men den tid som är uppsatt att ”underhålla” gäller just medlemmarna i spelmansgolfen, precis som vilket annat spelmanslag som helst. Sen kan det säkert utvecklas till buskspel på golfbanan också om andan faller på.

Stämmoveckan LogoEtt evenemang under Stämmoveckan